Update 01/09/2016

Het is weer zover: we hebben gisteren een grote SAM update gedaan met een hoop nieuwe functies. Nieuwsgierig wat we hebben toegevoegd? We lopen er graag met je doorheen.

Orderregels

Op de orderregels binnen een project hebben we de volgende nieuwe functies toegevoegd:
  • Orderregels open artikelen aanpassen: pas voortaan de naam van een open artikel eenvoudig aan door eroverheen te bewegen met de muis en op het potloodje te klikken.
  • Orderregels verschuiven: aan het einde van elke orderregel vind je drie puntjes. Klik hierop en houd de muis ingedrukt om orderregels in een andere volgorde te slepen. Let wel op: op je projectdocumenten blijven de artikelen ingedeeld op basis van artikelsoort. Je volgorde is dus enkel van invloed op de artikelvolgorde binnen een artikelsoort.
  • Huurfactor herstellen: heb je de huurfactor van een orderregel aangepast maar wil je toch graag de originele huurfactor rekenen? Klik dan op het potloodje en gebruik de herstelknop om de huurfactor van het gehele project toe te passen.

Persoonlijke instellingen

Je hebt ons voortaan niet meer nodig als je de huurfactor, je aanvoer- en retourtijden of de algemene voorwaarden op projectdocumenten aan wil passen. Dat doe je namelijk gewoon via de instellingen. Je logt hiervoor in bij SAM en klikt in het menu op Instellingen > Projecten.

Algemene projectinstellingen

• Huurfactor: hier stel je percentuele toeslag per dag in. Een huurfactor van 1,15 staat dus gelijk aan een toeslag per dag van 15%.
  • Aanvoer- en retourtijd: geef hier aan welke aanvoer- en retourtijden je standaard hanteert. Deze wordt dan toegepast in al je nieuwe projecten. Uiteraard kun je ze nog steeds op projectniveau aanpassen.
  • Betalingsconditie: kies hier een betalingsconditie die standaard toegepast wordt in alle nieuwe projecten. Ook deze kun je op projectniveau aanpassen en wordt bovendien automatisch van je relatie overgenomen als je een relatie aan je project koppelt.

Kortingen & toeslagen

• Zelf percentages instellen: stel de kortings- en toeslagpercentages in die je standaard in nieuwe projecten wil hanteren.
  • Bestaande projecten: wanneer je de percentages aanpast, heeft dit geen invloed op bestaande projecten. Zo blijven de bedragen daar altijd kloppen. Wil je in een bestaand project wel het nieuwe percentage toepassen, vink de korting/toeslag dan uit en weer terug aan om het nieuwe percentage te hanteren.
  • Standaard aan of uit: gebruik het vinkje 'Aan bij nieuw project' om aan te geven dat een korting of toeslag standaard aangevinkt moet staan bij een nieuw project. Afhaalkorting is uiteraard alleen beschikbaar als klanten hun bestelling afhalen, ongeacht je instelling.

Documenten

Op je projectdocumenten staat altijd een logo, contactinformatie, een voettekst en in het geval van een offerte of order je condities en voorwaarden. Voortaan bepaal je deze teksten en het logo zelf door naar Instellingen > Documenten te gaan.
  • Logo: pas hier eventueel je logo aan. Het geadviseerde formaat hiervoor is 246x121 pixels.
  • Contactinformatie: dit is de contactinformatie die rechts bovenaan je projectdocumenten staat. Deze kun je zelf aanpassen met maximaal 5 regels tekst.
  • Voettekst: Dit is de tekst die onderaan elke pagina op je projectdocumenten staat.
  • Condities & Voorwaarden: de condities en voorwaarden worden getoond op je offertes en proforma facturen/orderbevestigingen.

Nog meer nieuwe functies

Hiernaast hebben we ook de volgende uitbreidingen toegepast:
  • Huurfactor op projectniveau: open een project en ga naar het tabblad Financieel om daar de huurfactor aan te passen voor het gehele project. Let wel op: wanneer je een aangepaste huurfactor hebt ingesteld op een orderregel, wordt deze niet mee aangepast als je de huurfactor op projectniveau verandert.
  • Voorraadstatus in overzicht verhuurvoorraad: kies nu in het overzicht voor verhuurvoorraad een datumbereik om direct voor alle artikelen de voorraadstatus gedurende de desbetreffende periode te kunnen bekijken. Handig als je bijvoorbeeld wil zien welke koelkast er in een bepaalde huurperiode beschikbaar is.