Boekhouding

Indien je gebruikmaakt van de boekhoudkoppeling van SAM, vind je bij de instellingen ook een sectie 'Boekhouding' waar verschillende grootboekrekeningen ingesteld kunnen worden.

Grootboekrekeningen instellen

Ga naar Instellingen > Boekhouding om grootboekrekeningen in te stellen voor alle andere zaken dan orderregels die ingeschoten moeten worden in je boekhoudpakket. Voor alle andere grootboekrekeningen dan je debiteuren geldt dat je een grootboekrekening in dient te stellen per BTW-percentage. Daarnaast maken we een onderscheid tussen binnen- en buitenland en landen binnen en buiten de Europese Unie.

Debiteuren Selecteer hier de grootboekrekeningen waar al je debiteuren op geboekt moeten worden.
Speciale grootboekrekeningen Via Artikelbeheer > Artikelgroepen kun je voor al je artikelgroepen een grootboekrekening instellen. Er zijn echter een hoop andere factuurregels die ingeschoten worden in je boekhoudpakket. Daarom kun je hier voor elk ander type bedrag dat ingeschoten wordt in je boekhoudpakket een grootboekrekening instellen.