Vestigingen

Heeft jouw bedrijf meerdere vestigingen? Dan kan het handig zijn om deze in SAM vast te leggen. Daarmee kun je artikelen en projecten koppelen aan een specifieke vestiging en gebruikers toegang geven tot alleen de informatie die voor hun vestigingen relevant is.

Vestigingen toevoegen

Om een vestiging toe te voegen ga je naar Instellingen > Bedrijfsinformatie en klik je bovenaan op 'Vestiging toevoegen'. Vul vervolgens de volgende gegevens in:

Vestiging naam Geef je vestiging een naam
Postcode
Huisnummer
Straatnaam
Plaatsnaam
Land
Vul de adresgegevens van je vestiging in. De straat, plaats en het land worden automatisch ingevuld op basis van postcode indien mogelijk.

Klik op 'Opslaan' om je vestiging op te slaan.

Vestiging koppelen aan artikel

Zodra je een vestiging toevoegt in SAM, wordt bij al je artikelen het veld 'Vestiging' toegevoegd. In dit veld geef je aan in welke vestigingen dat artikel gebruikt kan worden. Standaard wordt dit veld gevuld met 'Alle vestigingen'.

Vanaf het moment dat je een artikel koppelt aan een vestiging, kan het artikel niet meer in projecten van een andere vestiging toegevoegd worden.

Vestiging koppelen aan project

Ook in projecten kan een vestiging worden gekoppeld. Standaard is een project gekoppeld aan alle vestigingen. Dat houdt in dat alle artikelen van alle vestigingen aan het project kunnen worden toegevoegd.

Zodra je een vestiging selecteert bij een project, kun je alleen nog maar artikelen toevoegen die bij die specifieke vestiging horen of bij alle vestigingen. Bevat je project artikelen van een andere vestiging, dan krijg je daar een melding van en kun je het project niet aan die vestiging koppelen totdat alle artikelen van andere vestigingen van je orderregels verwijderd zijn.

Gebruikers toegang geven tot een vestiging

Wanneer je gebruikmaakt van vestigingen, kun je bij elke gebruiker aanvinken tot welke vestiging(en) deze toegang heeft. Een gebruiker die toegang heeft tot een vestiging kan alle projecten en artikelen zien die aan die vestiging gekoppeld zijn, en afhankelijk van de ingestelde gebruikersrechten ook de desbetreffende vestiging selecteren bij een artikel en project.

Bij het aanmaken van een nieuwe vestiging krijgt de gebruiker die de vestiging aanmaakt direct rechten voor die vestiging.