Padding: voorbereiding en nacontrole

Niet elk artikel kan zonder voorbereiding worden uitgeleverd of kan bij terugkomst direct weer terug het magazijn in. Om daar rekening mee te houden, werken we in SAM met paddingdagen.

Wat zijn paddingdagen?

Met paddingdagen zorg je ervoor dat er in de voorraadbeschikbaarheid rekening wordt gehouden met de voorbereiding en nacontrole van een artikel. Geef met de voorbereidingsdagen aan hoeveel dagen voor uitlevering de voorbereiding begint. Met nacontroledagen geef je aan hoeveel dagen na retour het artikel weer verhuurd kan worden.

Paddingdagen instellen

Ga in SAM naar Artikelbeheer en open het artikel waarvoor je paddingdagen wilt toevoegen. Je vindt de paddingdagen op het tabblad 'Artikelinformatie' rechts onderin. Vul het gewenste aantal voorbereidings- en nacontroledagen in en klik onderaan de pagina op 'Opslaan'.

Overschrijven op projectniveau

De paddingdagen worden op de orderregel aangeduid met een steekkarretje. Het icoontje krijgt een kleur als de paddingdagen in de orderregel afwijken van de standaardinstelling. Klik op het icoontje om de paddingdagen voor de desbetreffende orderregel aan te passen.

Heb je de paddingdagen aangepast en wil je de aanpassing graag terugdraaien? Klik dan op 'Herstel originele waarden' bij het bewerken.
 

Padding in samenstellingen

De padding van een samenstelling beïnvloedt die van zijn onderdelen en andersom:
  • Hebben de onderdelen van een samenstelling meer padding dan de samenstelling zelf, dan wordt de padding van de samenstelling in de order automatisch opgehoogd zodat hij overeenkomt met de langste padding van zijn onderdelen. We gaan er namelijk van uit dat je voor het voorbereiden of nacontroleren van de samenstelling op zijn minst zoveel tijd nodig hebt als voor de individuele onderdelen.
  • Heeft een samenstelling meer padding dan zijn onderdelen, dan wordt de padding van de onderdelen in de order automatisch opgehoogd om overeen te komen met de samenstelling. SAM gaat er namelijk van uit dat de onderdelen nodig zijn voor de voorbereiding en nacontrole van de samenstelling.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te navigeren op onze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Meer informatie? Lees dan ons cookiebeleid.