Import van relaties & artikelen

Wanneer je met SAM aan de slag gaat, doe je dat natuurlijk met je eigen relaties en artikelen. Om de overstap naar SAM zo makkelijk mogelijk te maken, kun je in SAM zelf je eigen artikelen en relaties importeren.

Import via Excelsheets

Je kunt in SAM zowel artikelen als relaties importeren door middel van Excelbestanden. Voor het importeren heb je de bijbehorende excelsheets nodig. Daarbij gelden specifieke richtlijnen voor zowel de artikel- als relatieimport.
Wanneer je de excelsheets volledig gevuld hebt, kun je ze importeren door in SAM naar Instellingen > Import te gaan. Selecteer in de dropdown wat je gaat importeren en upload vervolgens het excelbestand.