Kortingen, toeslagen & prijsberekening

Na het toevoegen van je orderregels wordt het tijd om aan het totaalplaatje een prijskaartje te hangen. Daarvoor hebben we het tabblad 'Financieel' in het leven geroepen.

Prijsberekening

Onderaan het tabblad financieel vind je een totaaloverzicht van alle bedragen in je project, van het totaal van de orderregels tot het bedrag relatiekorting en de grondslag van de BTW. We hebben in dit overzicht subtotalen toegevoegd om duidelijk in beeld te brengen welke invloed verschillende posten hebben op het totaalbedrag.

Relatiekorting

Relatiekorting wordt ingesteld bij de relatie en wordt alleen in het project getoond als er een relatie gekoppeld is. Afhankelijk van het type korting wordt hier een kortingspercentage getoond of de geldende kortingsgroep.

De relatiekorting kan alleen bij de relatie worden aangepast.

Projectkorting

Voer een bedrag in om je klant korting te geven op het projectbedrag exclusief BTW. De projectkorting wordt getoond op de projectdocumenten.

Afhaalkorting & transportkosten

Afhankelijk van je gekozen leveringsmethode biedt het tabblad financieel je de mogelijkheid om afhaalkorting of transportkosten te berekenen. Of er standaard afhaalkorting wordt toegepast en met welk percentage stel je in via instellingen. De transportkosten worden berekend met de bedragen die je hebt ingesteld op basis van de postcode van het afleveradres.

Toeslagen

Toeslag brand/stormschade Een toeslag die je heft voor je klanten om schade bij brand of storm af te kopen. Via instellingen bepaal je of deze toeslag standaard toegepast moet worden en welk percentage er geldt. De toeslag wordt berekend over alle verhuurartikelen in je project.
Toeslag annulering Een toeslag die je heft voor je klanten om restitutie te kunnen bij annulering. Via instellingen bepaal je of deze toeslag standaard toegepast moet worden en welk percentage er geldt. De toeslag wordt berekend over alle artikelen met uitzondering van emballage zonder statiegeld.

Huurfactor

De standaard huurfactor is vastgelegd in je SAM instellingen, maar kan voor een specifiek project worden overschreven. Pas het totale percentage huurfactor aan om de huurfactor op al je orderregels aan te passen.

Geen BTW berekenen

Zodra je een relatie hebt gekoppeld aan je project die gevestigd is in het buitenland én een BTW-nummer heeft, wordt er automatisch geen BTW berekend over de artikelen in je project en vind je die instelling terug onder het kopje 'Overig' op het tabblad 'Financieel'. Wil je toch BTW berekenen, dan vink je 'Bereken geen BTW' uit en sla je het project op. Er wordt dan gewoon BTW geheven zoals op een binnenlands project.