Artikel toevoegen/bewerken/verwijderen

De belangrijkste functie van het artikelbeheer is uiteraard het kunnen toevoegen, bewerken en verwijderen van al je artikelen. Wij leggen uit wat alle velden bij artikelen betekenen, zodat je precies weet hoe je je artikelbeheer in moet richten.

Artikel toevoegen/bewerken

Om een artikel toe te voegen of te bewerken, ga je in SAM naar je artikelbeheer. Klik op een artikel om hem te bewerken. Klik in het menu op ‘Artikel toevoegen’ of bovenaan het artikeloverzicht op ‘Nieuw artikel’ om een nieuw artikel toe te voegen.

Je komt nu op de artikelbewerkpagina terecht. Je vindt hier verschillende velden en opties.

Artikel opslaan

Wijzigingen sla je op door onderaan de bewerkpagina op ‘Opslaan’ te klikken.

Artikel verwijderen

Open een bestaand artikel en klik rechts bovenin op ‘Verwijderen’ om het artikel te verwijderen. Het artikel is vervolgens niet meer zichtbaar in je artikeloverzicht en voorraadscherm. Het artikel is nog wel terug te vinden in projecten uit het verleden.