Gebruiker toevoegen/bewerken/verwijderen

Maak in SAM voor elk van je medewerkers een eigen gebruiker aan en geef ze toegang tot verschillende onderdelen van SAM of zelf specifieke vestigingen.

Gebruikers toevoegen

Ga in SAM naar Gebruikers > Alle gebruikers om een overzicht te bekijken van al je SAM gebruikers. Klik vervolgens links in het menu op 'Gebruiker toevoegen' of bovenaan het overzicht op 'Nieuwe gebruiker' om een nieuwe gebruiker aan te maken.

Algemene gegevens

Naam Vul de naam van de gebruiker in
Telefoonnummer Vul eventueel een telefoonnummer van de gebruiker in.
E-mailadres Vul het e-mailadres van de gebruiker in.
Wachtwoord Voer een wachtwoord voor de gebruiker in.

Rollen

Klik op 'Koppel gebruikersrol' om een gebruikersrol aan je gebruiker te koppelen. De gebruikersrol Administrator geeft rechten tot alle onderdelen binnen SAM. Daarnaast kun je zelf gebruikersrollen toevoegen. Een gebruiker zonder gebruikersrol heeft enkel toegang tot zijn/haar eigen gegevens.

Vestigingen

Heb je in SAM één of meerdere vestigingen toegevoegd, dan zie je deze in de rechterkolom terug. Vink de vestigingen aan waarvoor de gebruiker toegang heeft en druk op 'Opslaan' om de wijzigingen op te slaan. Een gebruiker kan alleen projecten en artikelen zien die niet gekoppeld zijn of die gekoppeld zijn aan een vestiging waar hij of zij rechten toe heeft.

Gebruiker bewerken of verwijderen

Vanuit het gebruikersoverzicht klik je op een gebruiker om hem te bewerken. Vervolgens kun je de naam, het wachtwoord, de gebruikersrollen en de vestigingen aanpassen. Klik op 'Opslaan' om je wijzigingen op te slaan. Wil je een gebruiker verwijderen? Klik op het bewerkscherm dan rechts bovenin op 'Verwijderen'.