Inhuurverzoek als weborder

Heb jij collegaverhuurders die ook SAM gebruiken en bij jou inhuren? Dan kunnen die orders direct als weborder bij jou worden ingeschoten. Zo hoef je nooit meer over te typen uit e-mails en kun je direct aan de slag om de orders aan hen te bevestigen.

Voorbereiding

Zorg dat je inhuurder het volgende alvast ingevoerd heeft, zodat weborders na de koppeling meteen goed bij je binnenkomen:
  • Je staat in het relatiebeheer van je inhuurder en bent gemarkeerd als leverancier.
  • Je staat als inhuurleverancier gekoppeld bij de in te huren artikelen met het juiste artikelnummer. Dat artikelnummer wordt gebruikt om de juiste artikelen in te schieten bij weborder.

Jouw inhuurders beheren

Als leverancier bepaal je zelf wie zijn inhuurverzoek als weborder bij jou in kan schieten. Om een inhuurder toestemming te geven om inhuurorders bij je in te schieten, doorloop je de volgende stappen:
  1. Ga in SAM naar Instellingen > Externe koppelingen > Tabblad 'API-gebruikers'
  2. Klik rechts bovenin op 'API-gebruiker toevoegen'
  3. Geef de gebruiker een naam. Om de koppeling goed te laten werken, mag de naam alleen bestaan uit letters, cijfers en underscores.
  4. Geef de gebruiker minimaal rechten voor het plaatsen van weborders.
  1. Klik op 'Opslaan'. Er wordt op dat moment automatisch een Client secret voor je gegenereerd, dat je inhuurder nodig heeft om weborders bij je aan te kunnen maken.
  2. Geef vervolgens aan je inhuurder de volgende gegevens door:
    • De URL van jouw SAM-omgeving
    • Client ID
    • Client secret
Zodra je inhuurder je gegevens heeft gekoppeld, komen al zijn/haar inhuurverzoeken als reguliere aanvraag bij je binnen in SAM. Je ontvangt daarnaast nog steeds de e-mails van de (aangepaste) inhuurverzoeken zoals voorheen. Ook goed om te weten: wijzigingen worden op dit moment niét automatisch verwerkt.

SAM omgeving van leverancier koppelen

Heb je van jouw inhuurleverancier bovenstaande gegevens ontvangen? Dan sla je die als volgt op:
  1. Ga naar Relatiebeheer en klik een leverancier aan.
  2. Zorg dat het vinkje 'Is leverancier' aan staat.
  3. Klik op 'SAM-omgeving koppelen'
  1. Vul de gegevens van de SAM omgeving van je leverancier in. Als je leverancier ook SAM gebruikt, kun je deze gegevens bij je leverancier opvragen.
  1. Als het vinkje groen wordt, dan kloppen de gegevens. Klik vervolgens op 'Opslaan' om de koppeling op te slaan. Al je inhuurverzoeken komen nu rechtstreeks in de SAM-omgeving van je leverancier terecht!