Mailbox

E-mails spelen een belangrijke rol. Er zijn in SAM instellingen mogelijk voor inkomende e-mails en voor uitgaande e-mails.

Inkomende e-mails

Het is in SAM mogelijk om een mailbox te koppelen. De mailbox wordt dan uitgelezen en de e-mails die dan gematched worden komen in SAM te staan. Voorbeelden hiervan zijn e-mails van projecten en van servicedesk. De instellingen hiervoor kun je in het menu vinden bij Instellingen > Mailbox bij het tabje "Inkomende e-mails".

Uitgaande e-mails

Het is in SAM mogelijk om in te stellen vanaf welke server de e-mails uit SAM verzonden worden. De instellingen hiervoor kun je in het menu vinden bij Instellingen > Mailbox bij het tabje "Uitgaande e-mails".

Inloggen op account met verificatie in twee stappen

In het geval de inlog van het account bij de externe SMTP-server is beveiligd met verificatie in twee stappen moet je gebruik maken van zogenaamde "app-wachtwoorden". Dit zijn wachtwoorden voor apps die verificatie in twee stappen niet ondersteunen.

Voor het aanmaken van een app-wachtwoord voor Google:
https://support.google.com/accounts/answer/185833
Voor het aanmaken van een app-wachtwoord voor Microsoft:
https://support.microsoft.com/nl-nl/help/12409/microsoft-account-app-passwords-and-two-step-verification

Na het genereren van het wachtwoord kun je dit in SAM invullen in het veld wachtwoord.