Voorraadlocaties

Vind alle voorraadlocaties terug die in je artikelbeheer staan gekoppeld. Je kunt voorraadlocaties hier aan afdelingen hangen en locaties toevoegen, bewerken en verwijderen.

Voorraadlocaties

Je vindt het voorraadlocatiebeheer in SAM via Voorraadbeheer > Voorraadlocaties in het menu. Hier vind je een overzicht van alle afdelingen en voorraadlocaties. Voorraadlocaties die niet aan een afdeling zijn gekoppeld, vind je onder 'Overig'.

Locaties en afdelingen toevoegen

Onderaan het overzicht heb je de mogelijkheid om voorraadlocaties en -afdelingen toe te voegen. Je voegt ze toe door een naam in te typen en vervolgens op Enter te drukken of op de diskette achteraan de naam te klikken.

Locaties bewerken

Om de naam van een voorraadlocatie of -afdeling te wijzigen, ga je met je muis op de regel staan en klik je op het potloodje dat verschijnt naast het prullenbakje. Nu kun je de naam aanpassen. Je kunt de wijziging vervolgens annuleren door op het kruisje te klikken of opslaan door op enter te drukken of op de diskette achter de naam te klikken.

Locaties verwijderen

Je verwijdert een afdeling of locatie door op het prullenbakje achter de regel te klikken. Verwijder je een afdeling waar locaties in zitten, dan verhuizen die locaties automatisch naar het kopje 'Overig'. Verwijderde locaties worden losgekoppeld van het bijbehorende artikel.

Looproute bepalen

De SAM app groepeert artikelen per voorraadafdeling en toont de afdelingen en artikelen op de volgorde zoals je hem hebt ingesteld in je voorraadlocatiebeheer. Door de volgorde in SAM aan te passen, kun je je ideale looproute creëren.

Klik op de bolletjes aan de linkerkant van een voorraadlocatie of afdeling en sleep de regel vervolgens naar boven of naar beneden om de volgorde aan te passen. Je kunt volledige afdelingen van volgorde veranderen en voorraadlocaties binnen of tussen afdelingen verplaatsen.

Locaties koppelen of toevoegen via artikel

Bij het bewerken van een artikel in het artikelbeheer kun je een bestaande voorraadlocatie koppelen of een nieuwe voorraadlocatie toevoegen. Nieuwe voorraadlocaties komen automatisch onder het kopje 'Overig' in het voorraadlocatiebeheer en kunnen daar in een afdeling worden ingedeeld.