Inkoopverzoeken

Om je klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen, kan het ontzettend fijn zijn om van tijd tot tijd in te kunnen huren bij een collegaverhuurder. Zo kun jij een breder assortiment en/of meer voorraadbeschikbaarheid bieden aan jouw klanten.

Relatie markeren als leverancier

Om bij een relatie in te kunnen kopen, dien je hem te markeren als leverancier.
  • Ga in het menu naar Relatiebeheer en klik een leverancier aan.
  • Zorg dat het vinkje 'Is leverancier' aan staat.
  • Sla de relatie op.

Artikelen van leveranciers toevoegen

In je artikelbeheer kun je per artikel één of meerdere leveranciers koppelen.
  1. Ga in het menu naar 'Artikelbeheer'.
  2. Open het artikel waarvoor je een leverancier wilt koppelen.
  3. Ga naar het tabblad 'Leveranciers'.
  4. Geef aan of er een minimale afname is of dat er per set besteld moet worden bij de betreffende leverancier.

Inkoopverzoek opslaan

Het is mogelijk om een inkoopverzoek vanuit een project  op te slaan, zodat het verzoek later (in bulk) verstuurt kan worden bij de inkooporder.

Inkoopverzoek versturen

• Open de inkooporder
  • Eventueel is het mogelijk om de bestelling te muteren
  • Maak een nieuw inkooporder document
  • Verstuur het document naar de leverancier.
  • De verwachtte voorraad wordt gemuteerd.

Inkoopverzoeken bulk versturen

• Selecteer de inkoopverzoeken
  • Klik rechtsboven op 'acties'
  • Klik 'orderverzoeken versturen'

Inkoopverzoeken samenvoegen

• Selecteer de inkoopverzoeken
  • Klik rechtsboven op 'acties'
  • Klik 'inkooporders verzamelen'

Inkoopverzoek bevestigen

Navigeer naar:
  • Voorraadbeheer
  • Inhuur & inkoop
  • Open de inkooporder
  • Op het tablad levering kan het ontvangst van de goederen bevestigd worden

Losse inkooporder genereren

Via de voorraad kun je een losse inkooporder genereren
  • Klik op het winkelmandje achter het artikel
  • Vul de leverancier, de levermethode, de aanvoerdatum en aanvoertijd
  • Eventueel kun je nog artikelen toevoegen aan de inkooporder
  • Sla de inkooporder op
  • De inkooporder is gegenereerd

Inkoopverzoek annuleren