Inkoopverzoeken

Om je klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen, kan het ontzettend fijn zijn om van tijd tot tijd in te kunnen huren bij een collegaverhuurder. Zo kun jij een breder assortiment en/of meer voorraadbeschikbaarheid bieden aan jouw klanten.

Relatie markeren als leverancier

Om bij een relatie in te kunnen kopen, dien je hem te markeren als leverancier.
  • Ga in het menu naar Relatiebeheer en klik een leverancier aan.
  • Zorg dat het vinkje 'Is leverancier' aan staat.
  • Sla de relatie op.

Artikelen van leveranciers toevoegen

In je artikelbeheer kun je per artikel één of meerdere leveranciers koppelen.
  1. Ga in het menu naar 'Artikelbeheer'.
  2. Open het artikel waarvoor je een leverancier wilt koppelen.
  3. Ga naar het tabblad 'Leveranciers'.

Inkoopverzoek opslaan

Het is mogelijk om een inkoopverzoek vanuit project direct versturen of op te slaan, zodat het verzoek later (in bulk) verstuurt kan worden.

Inkoopverzoek versturen

Inkoopverzoeken bulk versturen

• Selecteer de inkoopverzoeken
  • Klik rechtsboven op 'acties'
  • Klik 'orderverzoeken versturen'

Inkoopverzoek bevestigen

Navigeer naar:
  • Voorraadbeheer
  • Inhuur & inkoop
  • Open de inkooporder
  • Op het tablad orderregels kan het inkoopverzoek bevestigd worden

Inkoopverzoek annuleren