Koppeling betalingsdienst

In SAM kun je een koppeling instellen met een aanbieder van betalingsdiensten om betalingsverzoeken vanuit SAM te kunnen versturen. Zo kun je je klanten bijvoorbeeld een betalingslink sturen per mail of een automatische incasso.

Koppeling Mollie

Maak een account aan bij Mollie via onderstaande link en laat je website verifiëren.
Zodra je je account hebt aangemaakt, vul je de volgende gegevens in in SAM:

Payment service provider Selecteer hier Mollie.
Testmodus
  • Testmodus gebruiken: Kies deze optie om testtransacties in te schieten bij Mollie en test-betaallinks te gebruiken. Gebruik deze optie zolang je de koppeling aan het testen bent. Deze transacties zijn puur voor testdoeleinden en niet voor echte betalingen.
  • Productiemodus gebruiken: Kies deze optie om echte transacties in te schieten bij Mollie en echte betaallinks te versturen naar je klanten. Gebruik deze instelling zodra je zeker weet dat de koppeling goed werkt en je je klanten via Mollie wilt laten betalen.
API key Gebruik je Mollie in testmodus, vul hier dan je test API key uit je Mollie account in. Gebruik je Mollie in productiemodus, zorg dan dat je hier de live API key uit Mollie invult.

Klik vervolgens op 'Opslaan' om de koppeling te activeren.

Koppeling Buckaroo

Om betalingen via Buckaroo te kunnen doen, dien je eerst een Buckaroo account te hebben. Zorg dat je SAM-omgeving als één van de websites bij Buckaroo ingesteld staat voordat je de koppeling met SAM in gaat stellen. Controleer voordat je de koppeling met SAM gaat maken het volgende:
  1. Log in bij Buckaroo Payment Plaza
  2. Ga naar Mijn Buckaroo > Websites
  3. Zorg dat je de juiste website geselecteerd hebt
  4. Klik op het tabblad 'Push instellingen'
  5. Controleer dat het vinkje 'Push response aanzetten' aangevinkt is. Standaard staat dit vinkje altijd aan.
  6. Controleer dat bij de selectielijst 'Selecteer push contenttype', 'httppost' geselecteerd is.
  7. Klik op het tabblad 'Instellingen 3.0'
  8. Controleer dat het vinkje 'Accepteer testtransacties' aan staat
Voor vragen over het instellen van je Buckaroo omgeving verwijzen we je graag door naar de klantenservice van Buckaroo.

Zodra alles is ingesteld bij Buckaroo, kun je de koppeling met SAM maken. Ga hiervoor in SAM naar Instellingen > Betaling en selecteer bij Payment service provider 'Buckaroo'. Vul vervolgens de volgende gegevens in.

Testmodus
  • Testmodus gebruiken: Kies deze optie om testtransacties in te schieten bij Buckaroo en test-betaallinks te gebruiken. Gebruik deze optie zolang je de koppeling aan het testen bent. Deze transacties zijn puur voor testdoeleinden en niet voor echte betalingen.
  • Productiemodus gebruiken: Kies deze optie om echte transacties in te schieten bij Buckaroo en echte betaallinks te versturen naar je klanten. Gebruik deze instelling zodra je zeker weet dat de koppeling goed werkt en je je klanten via Buckaroo wilt laten betalen.
Website Key Log in bij Buckaroo Payment Plaza en ga naar Mijn Buckaroo > Websites. Selecteer je SAM-omgeving. Op het tabblad 'Algemeen' vind je een key. Vul deze in SAM in bij de Website Key.
Secret Key Log in bij Buckaroo Payment Plaza  en ga naar Configuratie > Beveiliging > Secret Key. Vul de secret key op deze pagina bij SAM in bij in het veld 'Secret Key'.
Voorvoegsel mandaat Maak je gebruik van automatische incasso, dan hebben we een mandaatprefix nodig om automatische incasso's te kunnen aanmaken.
  1. Log in bij Buckaroo Payment Plaza en ga naar Mijn Buckaroo > Abonnementen.
  2. Selecteer vervolgens 'Simple SEPA Direct Debet'
  3. Daaronder komt nog een keer een vlak met 'Simple SEPA Direct Debet' te staan. Klik daarop en klik vervolgens op 'Gegevens'.
  4. Het kan even duren voordat de gegevens verschijnen. Zodra de gegevens in beeld zijn, zie je onderaan het 'Voorvoegsel mandaat' staan. Dit voorvoegsel bestaat áltijd uit drie karakters. Vul het voorvoegsel in SAM in.
Credit Managment Schema Indien je gebruikmaakt van de module Credit Management bij Buckaroo, stel je hier je hier in welk credit management schema er gebruikt moet worden. Je vindt deze gegevens hier:
  1. Log in bij Buckaroo Payment Plaza
  2. Ga naar Configuratie > Credit Management
  3. Onder de naam van het schema staat 'Key:' met daarachter een naam. Vul deze in SAM in bij Credit Management Schema.

Klik vervolgens op 'Opslaan' om de koppeling te activeren.