E-mails

Verstuur e-mails vanuit servicedesk en zie de verzonden e-mails bij het ticket terug. Zo heb je overzicht van welke e-mails bij welk ticket horen.

E-mail verzenden

Om een e-mail te sturen bij een ticket, dien je eerst een ticket te openen:
  1. Ga naar 'Servicedesk'
  2. Klik op het ticket waarvoor je een e-mail wil versturen.
Wanneer het ticket geopend is, klik je bovenaan op het tabblad 'E-mails'. Hier vind je een overzicht van alle e-mails die al verzonden zijn bij dit ticket. Bij elke e-mail zie je het onderwerp van de e-mail, de ontvanger en de afzender terug. Ook zie je terug wanneer de e-mail is verzonden. Klik je op het pijltje voor de email, dan klapt het uit en zie je de inhoud van de e-mail. Bovenaan het overzicht kun je een e-mail versturen.

Emailtekst Hier kun je een standaardtekst selecteren als er standaardteksten voor servicedesk zijn aangemaakt. De standaardteksten voor serivedesk zijn in te stellen bij Instellingen > E-mailteksten. Daar vind je het terug bij het tabje 'Servicedesk'.
Aan
Verplicht.
Selecteer hier het e-mailadres waar de e-mail naar toe moet. Je kunt hierbij kiezen uit de e-mailadressen die zijn opgeslagen bij de relatie. Het selecteren van de ontvanger en dus het sturen van een e-mail is alleen mogelijk als er een relatie is gekoppeld aan het ticket.
CC Vul hier eventueel een CC e-mailadres in. Het e-mailadres is vrij in te voeren.
BCC Vul hier eventueel een BCC e-mailadres in. Het e-mailadres is vrij in te voeren.

Bij het kopje 'Mailbericht' kun je het onderwerp van de e-mail invullen en het bericht schrijven. Mocht je een standaardtekst geselecteerd hebben, dan verschijnt hier de tekst. De tekst kan aangepast worden.

Ben je klaar met het schrijven van je e-mail, druk dan op de knop 'Versturen'.
Je e-mail wordt dan verzonden naar de ingevulde ontvanger en verschijnt in het overzicht.