Overzicht functionaliteiten

De SAM app pakt een order op vanaf het moment dat hij het kantoor verlaat: de status ‘Gereed voor rapen’. Vervolgens doorloopt de order het hele orderproces in de app tot het moment dat hij weer terugkomt op kantoor: de status ‘Retouren verwerkt’.

Proces

We hebben het orderproces in de app opgehakt in drie onderdelen:
  1. Orderpick: vindt plaats in het magazijn en doorloopt alle stappen die nodig zijn totdat de order gereed is voor levering. Deze stappen worden doorgaans doorlopen door orderpickers.
  2. Transport: bevat alle stappen vanaf het moment dat de order gereed is voor uitlevering totdat hij weer terug is in het magazijn en gereed voor retourverwerking. Dit onderdeel wordt doorgaans doorlopen door chauffeurs en baliemedewerkers.
  3. Retour: deze stappen zijn gericht op de retourverwerking en zijn erop gericht om artikelen weer terug op hun voorraadlocatie in het magazijn te krijgen. Deze stappen worden doorgaans doorlopen door magazijnmedewerkers.
Welke onderdelen voor een gebruiker zichbaar zijn in de app, wordt bepaald op basis van de gebruikersrechten voor de projectoverzichten in SAM.

Orderregelstatussen

Binnen SAM werken we met projectstatussen die aangeven in welke stap van het orderproces een order zich bevindt. In de app kijken we in meer detail naar een order, en houden we in de gaten waar in het proces elke individuele orderregel zich bevindt.

De standaard workflow van een orderregel in een verhuurproject is als volgt:
  1. Te rapen (start)
  2. Te leveren
  3. Te retourneren
  4. Te controleren
  5. Retour gemeld/Manco gemeld (eindstation)

De standaard workflow van een orderregel in een verkoopproject is iets korter:
  1. Te rapen (start)
  2. Te leveren
  3. Geleverd (eindstation)

Hebben alle orderregels van een project een volgende status bereikt, dan verandert de projectstatus mee. Zijn bijvoorbeeld alle orderregels van ‘Te rapen’ door naar ‘Te leveren’, dan krijgt het project de status ‘Gereed voor levering’.