Transport

Het onderdeel Transport in de SAM app is bedoeld voor de medewerkers die uitlevering en inname doen. Dat zal in veel gevallen ofwel de chauffeur of een baliemedewerker zijn.

Uitlevering en retour

Op het startscherm van de app zie je direct terug hoeveel orders zich in het transportproces bevinden. Deze orders zijn ofwel gereed voor levering of gereed voor retour. Je bekijkt dit orderoverzicht door op het startscherm op de knop 'Transport' te klikken of onderin de balk.

In het overzicht transport zie je voor elk project een pijltje staan dat aangeeft of het gaat om uitlevering of retour. De retourrit voor een order wordt zichtbaar zodra hij uitgeleverd is.

Extra controle

Bij orders die zich in het transportproces bevinden, werkt het doorschuiven van orderregels hetzelfde als in het orderpick proces. Het uitlever- en retourproces bevat echter een extra stap: controle en ondertekening. Tevens heb je tijdens transport de mogelijkheid om artikelen direct retour te melden.

Direct retour

Meld emballageartikelen of andere zaken die niet uitgeleverd worden direct retour via de knop 'Direct retour' links onderin beeld. SAM schuift deze orderregels direct door naar het retourproces. Je kunt artikelen ook direct retour melden tijdens ce controle voor uitlevering.
SAM App - Handtekening voor akkoord

Ondertekenen

Tijdens de uitlevercontrole doorloop je alle orderregels om te controleren of alles uitgeleverd wordt. Vervolgens gebruik je de knop 'Ondertekenen' rechts onderin om de order zelf of door de klant te laten ondertekenen. Een project krijgt pas automatisch de status 'Geleverd' na ondertekening.

Bij orders die retour komen doorloop je dezelfde stappen, met als verschil dat je hier orderregels manco kunt melden in plaats van direct retour. Het project krijgt pas automatisch de status 'Retourverwerking' na ondertekening voor retour.

Van gereed voor retour naar retourverwerking

Zodra voor alle orderregels in het project is ondertekend voor retour, verhuist het project van Transport naar Retour en kan de retourverwerking van de order beginnen.