Update 27/10/2016

We zijn de afgelopen maanden weer hard aan de slag gegaan om nieuwe functies aan SAM toe te voegen en bestaande functionaliteiten te verbeteren. Je hebt zojuist de nieuwste update van SAM gehad.

Speciale aandacht: bevestigingsknop offerte

Het is een langverwachte functionaliteit die we eindelijk hebben geïmplementeerd. Vanaf nu kun je klanten hun offerte met één druk op de knop laten bevestigen. Ga hiervoor naar Instellingen > E-mailteksten en voeg in de offertemail de placeholder [bevestigingsknop] toe op de plek waar je de knop wilt tonen. Sla je e-mailteksten vervolgens op.

Met de placeholder krijgen je klanten voortaan in de e-mail een handige knop waarmee ze direct akkoord kunnen gaan met de offerte. Zodra ze hierop klikken, worden ze doorgestuurd naar een webpagina die aangeeft dat de offerte is bevestigd, en dat ze voor vragen contact kunnen opnemen via het e-mailadres waarvandaan je de offerte hebt verstuurd. Het project krijgt vervolgens automatisch de status 'offerte bevestigd'.

Probeer het gerust zelf een keertje uit door een offerte naar jezelf te versturen!

Relatiebeheer

• Projecthistorie bij relatie: Bekijk voortaan vanuit je relatiebeheer de projecthistorie van elke relatie. Open hiervoor één van je relaties en ga naar het tabblad Projecten. Klik vervolgens op het pijltje voor het project om alle projectdocumenten te bekijken.
  • Documenten uploaden bij relatie: Heb je mailcontact gehad met een relatie, bepaalde contracten afgesloten of andere waardevolle informatie uitgewisseld? Voeg deze bestanden dan toe in je relatiebeheer. Open hiervoor de desbetreffende relatie, ga naar het tabblad 'Bestanden' en voeg alles van afbeeldingen tot Excelsheets eenvoudig toe.

Projectbeheer

• Opmerkingen per artikel: voeg voortaan opmerkingen toe bij individuele orderregels zodat deze op je projectdocumenten getoond worden. Ga hiervoor naar projectbeheer, open een project en ga naar de orderregels. Klik vervolgens op het tekstbalonnetje naast de orderregel om een opmerking in te voegen en klik vervolgens op de diskette om je opmerking op te slaan.
  • Aantallen in decimalen: bij diensten en personeel wordt vaak gewerkt met prijzen per uur, en dan is het wel zo handig als je iemand ook voor een half uur in kan huren. Daarom kun je voortaan ook aantallen in decimalen invoeren voor deze artikelsoorten.

Verbeterde functionaliteiten

Omdat wij vooral aan SAM bouwen en jullie SAM gebruiken, ontdekken jullie af en toe bugs die we zelf bij het testen niet tegen waren gekomen. Deze problemen hebben we in de update van vandaag allemaal opgelost. Daarnaast hebben we ook wat verbeteringen doorgevoerd aan bestaande functonaliteiten, waaronder de volgende:
  • Je kunt nu ook de prijs van een open artikel aanpassen zonder dat je daarvoor de aangepaste stukprijs hoeft te gebruiken.
  • Wanneer je relaties koppelt aan een project, zie je er voortaan ook de plaatsnaam bij. Handig voor het onderscheid wanneer meerdere relaties dezelfde naam hebben.
  • Vanuit het projectoverzicht kun je nu ook zoeken op referentie.
  • We zorgen ervoor dat alle gegevens binnen een project die met een hoofdletter horen (namen), automatisch met een hoofdletter worden opgeslagen.
  • Het zoeken naar artikelen binnen een project hebben we weer een stukje sneller gemaakt.