Update 17-03-2023

Deze release zijn de volgende toevoegingen gedaan op SAM:
  • Vertalingen van de artikelen zijn toegevoegd aan de basis artikelexport en artikelimport
  • Bij de orderregels van het project is het nu ook duidelijk als er een verwacht voorraadtekort is bij een ander project
  • De SAM API is uitgebreid zodat er extra velden meegegeven kunnen worden vanuit de weborder.
  • NIX18 melding op de shop
  • Verschillende problemen zijn opgelost

Vertalingen van de artikelen zijn toegevoegd aan de artikelexport en artikelimport

Als er een artikelexport gedaan wordt worden de vertalingen meegenomen in de export. Het is ook mogelijk om deze te importeren.

Bij de orderregels van het project is het nu ook duidelijk als er een verwacht voorraadtekort is bij een ander project

Bij voorraadtekorten werkt SAM met prioriteiten (https://support.samrental.nl/voorraadbeheer/voorraadtekorten ) . Het was echter niet altijd duidelijk wanneer er een mogelijk voorraadtekort ontstond. Nu verschijnt er bij de orderregels een oranje uitroepteken met de melding dat er voorraadtekorten verwacht worden

De SAM API is uitgebreid zodat er extra velden meegegeven kunnen worden vanuit de weborder

De volgende API’s zijn uitgebreid zodat er extra velden meegegeven kunnen worden:
  • Wijzig een project
  • Plaats een nieuwe weborder

NIX18 melding op de shop

Vanaf 1 juli 2021 is de nieuwe alcoholwet van kracht en gelden er strengere regels voor de verkoop van drank aan consumenten. Voor online aanbieders is het vanaf dan ook verplicht een leeftijdscontrole te doen. (Bron: https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/nieuws/2022/12/02/nvwa-beperkte-leeftijdscheck-bij-online-verkoop-alcohol
In de shop hebben we hiervoor een mogelijkheid gemaakt. Als je hier interesse in hebt en je maakt gebruik van de SAM Verhuurshop, horen we graag van je via een support ticket

De volgende problemen zijn opgelost:

• Als bij een project de aanvoer en retourdatum op dezelfde dag vallen dan wordt het project niet meer automatisch op ‘gereed voor retour’ gezet op die dag. In alle andere gevallen blijft de werkwijze hetzelfde:  het project wordt wel automatisch op ‘gereed voor retour’ gezet op de retourdatum
  • Als er een inkooporder gemaakt wordt voor artikelen die je zelf niet meer genoeg op voorraad hebt; wordt nu de inkooporder alleen aangemaakt voor de resterende aantallen en niet meer voor de volledige orderregel.
  • De problemen in de SAM App als er een verkoop- en verhuur artikel in hetzelfde project staan zijn opgelost.
  • Vanuit de SAM App is het nu mogelijk om notities toe te voegen bij het afleveren van een project