Update 04/03/2020

Na tal van kleine updates en bugfixes heeft SAM deze week weer een grote update gekregen. Met name de attractieverhuur branche profiteert sterk van de updates.

EXTRA VELDEN BIJ ARTIKELEN

Vanaf nu is er de mogelijkheid om extra velden toe te voegen aan artikelen.
Zo kun je bijvoorbeeld alle eigenschappen van een artikel registreren. Zoals lengte, breedte, hoogte of aansluitspanning.

In artikelbeheer is er een menu item bijgekomen "Extra velden". Hier kun je alle velden die je mogelijk wilt toevoegen aan een artikel registreren, incl. het type en optioneel mogelijke waarden.

Als je een extra veld geregistreerd hebt verschijnt dit veld automatisch bij elk artikel in het extra tabblad "extra velden"
Per artikel kun je dan de waarde toekennen indien van toepassing.

OP- EN AFBOUWUREN

Als attractieverhuurder heb je vaak te maken met op- en afbouwtijd van je attracties.

Binnen SAM hebben we gekozen voor de volgende aanpak:

1. Registreer een opbouwdienst en een afbouwdienst in artikelbeheer. Koppel hier een uurtarief aan.

2. Registreer binnen het kopje "instellingen" welke diensten je wilt toepassen voor op- en afbouw.

3. Registreer bij een artikel het aantal uren voor op- en afbouw.

4. Als een artikel is opgenomen in een project en het project is aangevinkt "op- en afbouw door "

dan verschijnt de op- en afbouwtijd automatisch bij het artikel onder de orderregel.
De kosten van op-en afbouw worden per regel toegevoegd.

ONDERSTEUNING VOOR VOLLEDIGE VERZORGING

Naast op-en afbouw kan het zijn dat je een attractie volledig verzorgt levert, dus incl. bemanning.
Om jouw klant de keuze te geven op de website is er een apart veld opgenomen bij de instellingen.
Ook hiervoor registreer je een dienst met een uurtarief en registreer je de dienst bij instellingen/projecten.
(zie hierboven)

Weborders die ingeschoten worden vanaf de SAM verhuurshop zullen voorzien worden van deze dienst als die aangeven is door je klant.
Natuurlijk kun je bij projecten zelf de dienst ook toevoegen als losse projectregel.

AFBEELDINGEN BIJ ARTIKELEN

Met deze update is het ook mogelijk om de foto's van je artikelen te beheren in SAM.
Je vindt een extra tabblad Afbeeldingen bij het beheren van een artikel. Hier kun je eenvoudig de foto's (.jpg of .PNG) uploaden.

Heb je ook een SAM verhuurshop dan worden de afbeeldingen binnenkort ook doorgezet naar de shop om op de website getoond te worden.
Door deze toevoeging hoef je voor artikelbeheer geen uitstapjes naar je website te maken.