Offertes

De offerte verstuur je aan het begin van je project. Je kunt meerdere versies van je offerte aanmaken en hebt de mogelijkheid om offertes te verwijderen. Bevestigt de klant de offerte via de knop in de mail, dan krijgt je project automatisch de status 'Offerte akkoord'.

Offertes aanmaken

Klik in je project op het tabblad 'Documenten' onder het kopje 'Offertes' op 'Nieuwe offerte' om een offerte aan te maken. Er wordt direct een offerte gegenereerd op basis van de gegevens in je project.

Documentnummer Het documentnummer van je offertes wordt automatisch opgebouwd op basis van je projectnummer gevolgd door een oplopend getal. Dat laatste is handig om de volgorde waarin documenten zijn aangemaakt in één oogopslag terug te zien.
Aangemaakt Dit is de datum waarop je de desbetreffende offerte hebt aangemaakt.
Vervalt De vervaldatum is op dit moment automatisch 14 dagen na de aanmaakdatum. Je kunt de datum aanpassen door met je muis over de datum te bewegen en op het potloodje te klikken. Vervolgens kun je een andere datum kiezen.

De standaard vervaltermijn is op dit moment niet aanpasbaar.
Totaalbedrag Dit is het totaalbedrag van je offerte. Dit wordt gebaseerd op de gegevens in je project op het moment dat je de offerte aanmaakt en vind je tevens terug op je projectdocument.
Verzonden Bij offertes die gemaild zijn na 26/10/2017 wordt hier de datum getoond waarop deze voor het laatst is verzonden.
De offerte kun je vervolgens bekijken en naar je klant of intern mailen. Gebruik je in die mail gebruik van de placeholder [bevestigingsknop], dan krijg je klant in de mail een knop te zien waarmee ze akkoord kunnen gaan met de offerte. Zodra de klant op deze knop klikt, opent een webpagina waar het akkoord op de offerte bevestigd wordt. Daarnaast krijg je project dan automatisch de status 'Offerte akkoord'.

Offerte vanuit de webshop

Maak je gebruik van een webshop van SAM? Dan krijgen websitebezoekers die een offerte aanvragen automatisch een offerte in de mail. Je hoeft in dat geval dus geen offerte meer te versturen vanuit SAM, tenzij je een aangepast voorstel doet.