Bonnen aanmaken in bulk

Voor raaplijsten, pakbonnen en retourbonnen geldt vaak dat je ze allemaal tegelijkertijd voor een periode wilt aanmaken. Daarom kan dat in SAM voor meerdere projecten tegelijkertijd, gewoon vanuit het projectoverzicht.

Bonnen aanmaken in bulk

Wil je meerdere bonnen tegelijkertijd aanmaken, dan is het niet nodig om één voor één projecten aan te klikken, een bon aan te maken en die te printen. In plaats daarvan selecteer jin het projectoverzicht voor welke projecten je een bon wilt aanmaken, en genereer je in één keer de bonnen voor al deze projecten. Vervolgens kun je het verzamelbestand in één keer downloaden en printen.

Projecten selecteren

Je kunt bonnen genereren vanuit het totaaloverzicht van projecten en vanuit de overzichten 'Orders' en 'Leveringen'.

Zet de gewenste filters aan en vink vervolgens de projecten aan waarvoor je een bon aan wilt maken. Gebruik de knop 'Alles selecteren' om alle projecten op de pagina te selecteren.

Bonnen genereren

Klik vervolgens op de knop 'Acties' rechts boven het overzicht, en selecteer het type bon om te genereren. SAM gaat vervolgens meteen aan de slag om de bonnen voor je te maken.

Verzamelbestand downloaden

Zodra SAM klaar is met het aanmaken van je bonnen, kun je het verzamelbestand downloaden en eventueel printen. Je kunt de individuele bonnen ook gewoon in het project terugvinden.