Update 04/07/2019

SAM krijgt vandaag weer een nieuwe update, met verschillende kleine toevoegingen en één grotere: je kunt voortaan artikellabels maken in SAM en scannen met de SAM app.

HANDIGE TOEVOEGINGEN

• Werk nu ook bestaande artikelen bij via de artikelimport
  • De gebruikersrechten 'Factuurgegevens' gelden nu ook voor het blok Betaling op het tabblad Financieel van projecten.
  • Mail raaplijsten naar je eigen medewerkers.
  • Zie voortaan ook de projectnaam in de mailbevestiging van een geaccordeerde offerte, zodat je snel weet over welke offerte het gaat.
  • In de Snelstart boekhoudkoppeling wordt de klantnaam in de omschrijving van de boeking gezet.
  • In de Mollie betalingsdienst koppeling wordt het factuurnummer nu vooraan de transactieomschrijving gezet.
  • We hebben verbeteringen doorgevoerd in de snelheid van het toevoegen van orderregels.

ARTIKELLABELS GENEREREN

Ter voorbereiding op de scanfuntionaliteit in de SAM app, is het nu mogelijk om artikellabels door SAM te laten genereren. Je gaat hiervoor in SAM naar Artikelbeheer en vinkt daar alle artikelen aan waarvoor je labels wilt genereren. Klik vervolgens rechts bovenaan de lijst op Acties > Artikellabels genereren.
SAM maakt nu een PDF-bestand met labels voor al je artikelen. Heeft een artikel meerdere voorraadlocaties, dan maakt SAM voor elke voorraadlocatie een afzonderlijk label. Zodra hij klaar is, kun je het bestand downloaden en afdrukken.
Naast artikellabels biedt SAM ook de mogelijkheid om labels voor individuele serienummers te maken. Daarvoor open je een artikel met serienummers en klik je rechts bovenaan op de knop 'Batchnummer labels genereren'.
Welke gegevens er op je labels komen te staan, beheer je zelf. Ga daarvoor naar Instellingen > Documenten & labels > Tabblad labels. Hier vinkje aan welke gegevens op je labels moeten komen te staan en of je er een barcode, QR-code of geen van beiden op wilt tonen.

SCANNEN MET DE SAM APP

Onze SAM update wordt op de voet gevolgd door een nieuwe appversie. De grootste nieuwe functionaliteit: artikelen scannen. Gebruik de camera van je tablet of telefoon of sluit een externe handscanner aan om voortaan al je artikelen te scannen met een barcode of QR-code. Zo kun je sneller én minder foutgevoelig werken. Bovendien kun je met onze labels ook individuele serienummers scannen, zodat je precies weet welk serienummer naar welke klant gaat én weer terug komt.

De update volgt deze week voor Android en in de komende week voor iOS. Maak je nog geen gebruik van onze app? Ontdek dan onze abonnementen en probeer de app 1 maand gratis uit.