Update 01/05/2019

SAM krijgt een update met daarin een aantal nieuwe functionaliteiten. We hebben daarbij ook een paar wijzigingen gedaan met betrekking tot projectstatussen, dus check hieronder vooral even wat daarin verandert.

Huurfactor instellen per dag

Je bent na deze update niet meer gebonden aan één huurfactor, maar kunt het percentage aanpassen afhankelijk van hoe lang iemand huurt. Pas bijvoorbeeld een lagere toeslag toe naarmate iemand langer huurt. Je kunt deze toeslag aanpassen door in SAM naar Instellingen > Projecten > Tabblad Huurfactor  te gaan en daar regels in te stellen.

Wijziging projectstatussen

We hebben in deze update de projectstatus 'Gereed voor facturatie' toegevoegd. Deze kun je gebruiken voor projecten die na het retourproces door mogen naar de afdeling administratie.
Je vindt projecten met deze status in het projectoverzicht 'Eindfacturen'.

Daarnaast hebben we de status 'Gereed voor nacontrole' hernoemd naar 'Retourverwerking' om verwarring over deze status te voorkomen.

Transportkosten aanpassen

Je kunt vanaf nu het bedrag transportkosten in het project handmatig aanpassen naar het gewenste bedrag. Je gaat hiervoor naar het tabblad financieel en klikt op het potloodje dat verschijnt zodra je over het bedrag transportkosten heen gaat. Vervolgens kun je het bedrag naar wens bijstellen.

Emballage koppelen aan artikel

Is er aan je krat bier altijd statiegeld gekoppeld? En zit je cola altijd in een fles? Koppel dan voortaan vaste emballage aan je artikelen.
SAM voegt deze dan automatisch toe aan je orderregels als je het desbetreffende artikel toevoegt.