Update 08/02/2018

Er is zojuist een nieuwe update van SAM uitgevoerd! Zoals altijd geldt: ben je in SAM aan het werk, ververs dan even je browser zodat alles goed blijft werken. In deze update staan twee grote toevoegingen centraal: leveranciers en voorraadtoekenning. Daarnaast hebben we verschillende andere functionaliteiten voor je toegevoegd.

Artikelen van leveranciers

Je kunt vanaf heden bij je relatie aanvinken dat het een leverancier is. Daarnaast vind je bij je artikelen een extra tabblad: leveranciers. Hierbij kun je je leveranciers koppelen als inhuur- of inkoopleverancier met bijbehorende artikelnummer en prijzen.

Inhuren bij leveranciers

Heb je een inhuurleverancier aan je artikel gekoppeld, dan kun je nu bij tekorten een inhuurverzoek naar één van je leveranciers sturen direct vanaf je orderregels. Heeft je artikel geen eigen voorraad en maar één inhuurleverancier, dan koppelt SAM de leverancier al direct voor je en hoef je alleen nog maar het verzoek te versturen.

Voorraad toekennen

Soms ontstaat er op basis van de gegevens in SAM een tekort. Bijvoorbeeld als je veel aanvragen voor hetzelfde artikel hebt. Of als een artikel op dezelfde dag retour komt als het uitgeleverd wordt. Dat betekent dat alle projecten met dat artikel een tekort krijgen, terwijl er voor (een gedeelte van) die projecten in de praktijk geen tekort is. Dan is het fijn als je je voorraad kunt toekennen aan een project als zijnde beschikbaar.

Dat kan vanaf nu via het voorraadbeschikbaarheidscherm. Daar maken we nu een onderscheid tussen je beschikbare voorraad en toegewezen voorraad. De beschikbare voorraad geeft nog steeds aan wat er op basis van de gegevens in SAM beschikbaar is. De toegewezen voorraad kun je zelf beïnvloeden door voorraad aan één of meerdere projecten toe te wijzen. Het project toont dan geen tekort meer voor dat artikel, en je voorraadbeheer geeft aan hoeveel van je totale voorraad je nog kunt toewijzen.

Projecten kopiƫren

Sommige projecten komen regelmatig terug, met dezelfde klant, dezelfde artikelen en dezelfde afspraken. Dan is het wel zo handig als je het project niet vanaf nul hoeft aan te maken, maar gewoon een kopie kunt maken. Daarom vind je in je project nu rechts bovenin de knop 'Kopieer project'. Deze knop maakt een kopie aan van het project dat je geopend hebt, met daarin alle relatiegegevens, instellingen en orderregels. Projectspecifieke informatie zoals datums, projectdocumenten en projectnotities worden uiteraard niet overgenomen.

Transportopmerking & levermethode bij relatie

Tot nu toe waren de levermethode en levermethode alleen instelbaar op projectniveau. Voor sommige relaties gelden echter altijd dezelfde afspraken met betrekking tot transport. Daarom kun je deze informatie vanaf nu bij je relatie opslaan en worden deze instellingen overgenomen als je een nieuw project aanmaakt voor die relatie.