Update 26/10/2017

Je SAM omgeving heeft zojuist weer een grote update gehad. Zoals altijd geldt: druk voor de zekerheid even op Ctrl+F5 (Windows) of Cmd+F5 (Mac) op je toetsenbord om zeker te weten dat SAM goed blijft werken. Je ziet direct al een aantal nieuwe onderdelen aan je menu aan de linkerkant. Wij lichten toe welke functionaliteiten we aan SAM hebben toegevoegd.

Alle nieuwe functies samengevat

Er zitten een hoop nieuwe functies in SAM, dus we vatten ze even kort voor je samen.
  • Doorlopende contracten
  • Servicedesk
  • Crediteren van losse orderregels
  • Vestigingen
  • Koppeling met Buckaroo
  • Betaalstatus per factuur
  • BTW-vrijstellingen
  • Placeholders en afzenders voor e-mailteksten
  • Legitimatie & geboortedatum bij relatie
  • Rapportages voor artikelomzet
Daarnaast volgt komende week onze support website, waar je uitleg vindt over alle onderdelen van SAM.

Doorlopende contracten

We hebben het projecttype 'Doorlopend contract' toegevoegd om ook doorlopende huurcontracten in SAM onder te kunnen brengen. In tegenstelling tot gewone verhuurprojecten, werken doorlopende contracten met een prijs per factuurperiode. De factuurperiode kun je zelf instellen, en facturen kun je automatisch door SAM laten genereren en versturen. Ga je met doorlopende contracten aan de slag, dan raden we je aan om ook even naar Instellingen > Projecten te gaan en te bekijken wat er allemaal instelbaar is voor doorlopende contracten.

Koppeling met Buckaroo

Je hebt vanaf nu de mogelijkheid om Buckaroo voor betalingsafhandeling aan SAM te koppelen. Maak je gebruik van de koppeling, dan kun je automatisch incasso-opdrachten starten bij het versturen van een factuur of zelfs direct vanuit SAM een betalingslink naar je klanten sturen. Je kunt de koppeling instellen via Instellingen > Betaling.

Vestigingen

Leg nu ook al je vestigingen vast in SAM en koppel je artikelen en projecten aan een vestiging. Dat kan handig zijn als je vanuit verschillende vestigingen levert maar al je vestigingen wel aan dezelfde administratie gekoppeld zijn. Voeg vestigingen toe door naar Instellingen > Bedrijfsinformatie te gaan en op de knop 'Vestiging toevoegen' te klikken. Vervolgens kun je bij je artikelen en projecten een vestiging selecteren uit de lijst.

Rapportages

In het nieuwe onderdeel 'Rapportages' vind je een overzicht van al je artikelen en de gefactureerde omzet over de geselecteerde periode. Zo krijg je een beeld van de hardlopers en de artikelen die wat extra promotie kunnen gebruiken.

Servicedesk

Registreer de contactaanvragen en andere interacties met de klant eenvoudig via de servicedesk. Hier maak je tickets aan en koppel je ze aan klanten en projecten. Tickets hebben een status, waardoor je direct een overzicht van openstaande acties krijgt.

Onderdeel niet nodig?

Omdat SAM door veel verschillende bedrijven wordt gebruikt, bestaat de kans dat je onderdelen in SAM tegenkomt die je helemaal niet gebruikt. Daarvoor hebben we een handige tip: maak een nieuwe gebruikersrol aan en zorg dat je alleen rechten toekent voor de onderdelen die voor jou relevant zijn. Zet bijvoorbeeld alle rechten voor de retourbon uit. Koppel die gebruikersrol vervolgens aan alle SAM gebruikers, en je ziet alleen nog de functies die jij wilt gebruiken. Onthoud wel dat je bij een update zélf de rechten voor de nieuwe onderdelen toe moet kennen aan die gebruikersrol.