Update 02/08/2017

Vandaag introduceren we bij SAM gebruikersrechten. Je kunt voortaan voor elke gebruiker heel precies instellen welke gegevens hij wel en niet kan zien, bewerken, toevoegen en verwijderen. Geef je verkoopafdeling bijvoorbeeld alleen bewerkrechten voor relaties en offertes, en laat je magazijnmedewerkers alleen pakbonnen inzien en retouren verwerken.

Zoals altijd: ben je in SAM aan het werk, ververs dan even je browser (met de verversknop of F5) zodat alles goed blijft werken.

Gebruikersrollen

SAM werkt vanaf vandaag met gebruikersrollen, met het idee dat iedereen met een bepaalde rol een vaste set rechten nodig heeft. Om gebruikersrollen toe te voegen en te bewerken, ga je naar Gebruikers > Gebruikersrollen. Standaard vind je daar al de administratorrol. Klik bovenaan op 'Nieuwe gebruikersrol' om een nieuwe gebruikersrol aan te maken. Vervolgens kom je in het scherm waar je alle rechten voor die rol in kunt stellen. Je kunt de verschillende SAM onderdelen uitklappen om specifiekere rechten in te stellen.

Soms heeft een vinkje invloed op onderliggende rechten. Daarom kun je door met je muis op het vakje te gaan staan dat je wilt bewerken, direct aan de gekleurde vinkjes zien welke rechten meeveranderen als je erop klikt. Heb je alle rechten naar wens ingesteld? Klik dan op opslaan om je instellingen voor deze rol te bewaren.

Rechten toekennen aan gebruikers

Is je lijstje gebruikersrollen compleet? Dan kun je ze gaan koppelen aan je gebruikers. Ga daarvoor naar Gebruikers > Alle gebruikers en klik op een gebruiker om hem te bewerken. Je kunt hier uit de selectielijst de gewenste rol selecteren en eventueel meerdere rollen koppelen aan een gebruiker. Zodra je de gewenste rol(len) hebt geselecteerd, klik je op opslaan om die rechten toe te kennen aan de desbetreffende gebruiker.

Goed om te weten: als die gebruiker al ingelogd is, dient hij/zij de pagina te verversen om de wijzigingen in gebruikersrechten te verwerken.

Zomersluiting

Ook bij SAM gaan we deze zomer even met vakantie.
Daarom is ons kantoor van 7 t/m 11 augustus gesloten.
In die periode worden geen tickets gelezen of beantwoord. Maak bij acute problemen alsjeblieft een ticket aan en stuur een mailtje met een referentie naar het ticket naar info@samrental.nl.