Stap 4: Orders picken en uitleveren

Order bevestigen & voorraad reserveren

Net zoals offertes, kun je vanuit SAM ook orderbevestigingen aanmaken en versturen.
  1. Ga in het menu naar Projectbeheer
  2. Klik het project aan waarvoor je een orderbevestiging wilt versturen.
  3. Ga naar het tabblad 'Documenten' en klik op 'Nieuwe order'
  4. Zodra het document geladen is, kun je op het PDF icoontje klikken om hem te bekijken. Met het envelop icoontje kun je de orderbevestiging versturen.
  5. Zodra je orderbevestiging is verstuurd, kun je de order terugvinden via Projectbeheer > Orders. Ook wordt op dat moment automatisch voorraad voor je order gereserveerd.

Orderpick en uitlevering

Je hebt in SAM de keuze om orderpick en uitlevering met behulp van projectdocumenten te regelen of met de SAM app. Werk je met de app, lees dan hier de uitleg over de werkwijze. Gebruik je de SAM app niet, dan kun je het proces als volgt doorlopen:
  • In je projecten kun je op het tabblad 'Documenten' raaplijsten, pakbonnen en retourbonnen aanmaken. Hierop komen alle fysieke artikelen die geraapt en uitgeleverd moeten worden te staan inclusief hun voorraadlocatie en artikelnummer. Je kunt de bonnen ook voor meerdere projecten tegelijkertijd aanmaken via het projectoverzicht.
  • Zodra je een raaplijst aanmaakt, krijgt je project automatisch de status 'Gereed voor rapen'.
  • Met de projectstatussen 'Gereed voor levering', 'Geleverd' en 'Gereed voor retour' kun je aangeven waar het project zich bevindt in het uitleverproces. Je vindt projecten met één van deze statussen terug via Projectbeheer > Leveringen.
  • In het overzicht 'Leveringen' filter je eenvoudig op aanvoer- en retourdatum, levermethode en postcodegebied om snel te zien wat, wanneer en waar uitgeleverd of geretourneerd moet worden.